Bitterkoekjes cake

Een lekkere bitterkoekjes cake mix waar al stukjes amandelbitterkoekjes aan toegevoegd zijn. Je hoeft zelf alleen nog maar wat boter, eieren en water (om te bitterkoekjes zacht te houden) toe te voegen.

Een pakje mix is voldoende voor het bakken van een grote cake of ongeveer 20 cup cakes. Bak de mix ook eens in een tulband vorm of in bijvoorbeeld een springvorm als basis voor een taart.

– 500 g Bitterkoekjes cake mix (van de molen)

– 250 g boter
– 4 eieren
– 60 ml water of als je het in huis hebt 60 ml Amaretto of amandellikeur om het helemaal lekker te maken.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op ongeveer 160°C (elektrische oven met boven- en onder-warmte*) en vet het cakeblik goed in met een beetje boter.

Draai de boter met een (vlinder)garde zacht en soepel.

Voeg de bitterkoekjes cake mix en de eieren toe. Mix het geheel ca. 2 minuten tot een mooi en glad beslag.

Vul het ingevette cakeblik gelijkmatig met het beslag.

Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Prik eventueel met een (schone) satéprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit? Dan is je cake helemaal gaar!

Laat de cake een paar minuten afkoelen in het bakblik. Haal de cake daarna voorzichtig uit het bakblik en laat de cake afkoelen op een rooster. Wij adviseren om het bakblik zo snel mogelijk na het bakken schoon te maken.

De cake kun je goed ingepakt en op kamertemperatuur ongeveer een week bewaren. Een cake is ook erg geschikt om in te vriezen. Zorg ervoor dat de cake luchtdicht verpakt is. Hij blijft dan zeker drie maanden goed.

* Heb je een heteluchtoven? Zet dan de temperatuur iets lager.