Bonodigdheden voor appeltaart met room:
500 gram mix voor appeltaart van Molen de Ooievaar
250 gram boter
1 ei
5 appels
snufje zout
125 ml slagroom
200 ml melk
zakje banketbakkersroom
Rietsuiker of bruine suiker
Kaneel
Bereiding:
Snij de boter in kleine stukjes, doe de mix in een kom en voeg hier de boter, 1 ei en een snufje zout aan toe
Kneed de massa vlug met een koele hand tot een deegbal. Laat het op een koele plaats rusten (koelkast).
Vet de springvorm (20 tot max 24 cm) in met boter, rol het deeg uit en bedek de bodem en randen van de vorm gelijkmatig met deeg.
Room voor de appeltaart:
Meng 125 ml slagroom met 200 ml melk in een schone mengkom en voeg de mix voor banketbakkersroom toe.
Meng 2 minuten met de mixer op de laagste stand.
Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of spatel over de bodem en laat aan de rand 1 cm vrij zodat de banketbakkersroom niet over de rand bakt.
Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appel eerst in vieren, vervolgens ieder stukje weer in drieën. Verdeel de appels dakpansgewijs (zie voorkant verpakking) over de room. Begin aan de buitenkant.
Maak kaneelsuiker door de suiker en de kaneel te mengen in een bakje.
Strooi de kaneelsuiker met behulp van een theelepel over de appelpartjes.
Oven:
Bak de taart in circa 50 minuten gaar, laat de taart 5 tot 10 minuten langer in de oven staan als de appeltjes nog wat bleek zijn.
Laat de taart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.