Griesmeel

Plaatcake met bosvruchten/framboos

Ingrediënten 15 personenMarmerplaatcake recept - Allerhande | Albert Heijn

150 gram roomboter
225 witte basterd suiker
3 eieren
2 citroenen
1 beker 200 ml creme fraiche
1 thl bakpoeder
170 gram griesmeel
130 gram bloem
1/2 pot jam framboos/of bosfruit

Benodigdheden

mixer of keukenmachine
bakschaal of taartpan 34×23 bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden, boter suiker opkloppen met mixer
mix 1 voor 1 de eieren erdoor.
rasp de citroenen en pers het sap uit, roer het rasp, sap de crème fraise en bakpoeder door het beslag
zeef de griesmeel en bloem er boven en spatel dit luchtig door

verdeel 3/4 van het beslag over de ovenschaal roer dan de jam los met 1 el heet water,
verdeel dit over het beslag, het kan ook met eigengemaakte jam. Kruimel
maak een marmer patroon door met de achterkant van een theelepel door de jam te trekken
bak de cake 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.

laat 2 uur afkoelen